2012/05/06

Prologi

Iltapäivä oli jo pitkällä, kun keltainen koulubussi viimein pysähtyi tumman talon eteen aivan Georgia Fallsin laidalle. Tässä osassa kaupunkia ei ollut taloja, kauppoja tai liikerakennuksia. Ainoastaan tumman sävyinen orpokoti, joka ei ulkopuolisia hirveästi ulkomuodollaan houkuttanut.

Ulos bussista asteli joukko lapsia ja nuoria, jotka kävelivät hiljaa ripein askelin sisälle tummaan taloon, jossa joukko jakautui kukin omiin puuhiinsa.

Nuoret viihtyivät mieluummin tv:n ja videopelien ääressä, kun taas lapset siirtyivät leikkimään mitä kummallisimpia mielikuvitusleikkejään. Kaikki tulivat keskenään kyllä toimeen, vaikka mieluiten he viettivät aikaa yksikseen odottaen, että joku lasta haluava aikuinen tai pariskunta tulisi ja hakisi heidät pois.

Yksi nuorista ei kuitenkaan liittynyt muiden seuraan olohuoneeseen, vaan jatkoi kävelyään käytävällä kohti viimeisenä olevaa puista ovea. Ovi johti orpokodin makuuhuoneeseen, jossa tyttö vietti suurimman osan päivästään yksin ajatellen.

Tyttö käveli makuuhuoneen ainoan ikkunan luo ja katseli pitkään tuttuakin tutumpaa maisemaa, joka avautui ikkunasta joelle ja sen toisella puolella sijaitsevalle tiedekeskukselle. Samalla tyttö kelasi päässään niitä samoja asioita kuin joka ikinen päivä. Miksi hänet oli jätetty tänne? Oliko hän muka oikeasti ollut niin kamala lapsi? Ajatukset kulkivat ympyrää hänen päässään ja toistivat vähitellen itseään.

"Toisaalta mihin minä vanhempia tarvitsen?" Denise mutisi itsekseen ja hänen suunsa vääntyi vinoon omahyväiseen hymyyn. "Pärjään loistavasti ilmankin!"
Denise oli asunut orpokodissa niin pitkään kuin jaksoi vain muistaa: työntekijät täällä olivat kertoneet vain jonkun naisen tuoneen hänet sinne kolmen tai neljän vuoden ikäisenä. Pienempänä Denise oli odottanut joka päivä jonkun adoptoivan hänet ja pääsevänsä pois orpokodin masentavasta maailmasta oman perheensä luo. Jonnekin, jossa hänestä huolehdittaisiin ja välitettäisiin.

Mutta kaikki haluavat nykyään adoptoida vain niitä suloisia pikku riiviöitä, joita he voisivat sitten palvoa ja hemmotella piloille, Denise ajatteli ja huokaisi. Vaikka ajatus olikin totta tytön omasta mielestä, hänen oli pakko myöntää, että juuri tuolla tavalla hän olisi varmasti itsekkin tehnyt, mikäli olisi ollut keski-ikäinen ja yksinäinen nainen lasta etsimässä. Suloisiahan ne ovat, Denise ajatteli ja hymyili, ennen kuin siirtyi ikkunan luota metallisten kerrossänkyjen välissä olevaan pieneen tilaan, istahti lattialle ja painoi kasvonsa vasten polviaan.

Enää muutama päivä! Kyllä minä sen kestän. Ja sitten pääsen täältä pois eikä minun tarvitse enää ikinä, ikinä palata! Denise tunsi hiljaisten kyyneleiden valuvan poskilleen, kun hänen ajatuksensa alkoivat taas vaeltaa. Vuosia sitten hän oli päätellyt, että hän pääsisi ulos täältä joko adoption kautta tai sitten täytettyään kahdeksantoista hän pääsisi lähtemään täältä omin avuin.
"Ilmeisesti olen todellakin niin kamala, että minun piti odottaa tähän asti päästäkseni pois", Denise nyyhkytti. Mitä vikaa hänessä muka oli? Kukaan ei jutellut hänelle koulussa tai orpokodissa, eikä hän kelvannut kenenkään adoptoitavaksi. Ainoa asia mihin hän selvästi kelpasi, oli virheiden etsiminen itsestään, yksinäisyydessä rypeminen ja hiljainen itkeminen.

No, kaikki eivät voi olla täydellisiä, Denise ajatteli ja pyyhki kyyneleensä käsivarteensa. Hän pärjäisi kyllä. Ja varmasti hän löytäisi vielä jonkun, joka välittäisi hänestä eikä mulkoilisi kuin outoa friikkiä. Muutaman päivän päästä Denise voisi aloittaa elämänsä alusta uudessa paikassa, uusien ihmisten keskellä ja ennen kaikkea kaukana tästä tuskan ja murheen lapsuudenkodistaan.
"Enää muutama päivä ja voin aloittaa alusta", Denise kuiskasi hiljaa itsekseen ja hengähti syvään ja rauhallisesti. Oven ulkopuolelta kuului vaimeita askelia, eikä Denise halunnut kenenkään näkevän häntä itkemässä yksikseen huoneen nurkassa ikuisia murheitaan.
"Enää muutama päivä", Denise toisti sanoja yhä uudelleen ja uudelleen.

Enää muutama päivä.

24 kommenttia:

 1. Jee! Vihdoin! Prologia varten mulla oli monta miljoonaa ajatusta, mutta tähän nyt päädyttiin: tylsään, yksinkertaiseen ja osittain masentavaan versioon. Tällä taustalla tulevien osien tapahtumat eivät ehkä riko luonnonlakeja niin pahasti, esim. Kuinka moni rikkaan perheen lellitty pikku prinsessa päätyy asumaan pieneen varasto rakennukseen aloittaakseen oman elämänsä? Tai kuinka moni vampyyri on alkoholisti? Ei sillä että Denise tulisi asumaan varastorakennuksessa tai olemaan alkoholisti. Mutta kuitenkin, osa on kuvattu ja kirjoitettu keskellä yötä, joten kirjoitusvirheitä saattaa hyvinkin löytyä, niin jos niitä bongaatte, niin kertokaapa mullekin jotta osaisin korjailla =). Prologi oli siis melko sekopäinen ja tylsä, mutta mitä mieltä te sitten olette? Ensimmäisen osan ilmestymiseen voi kulua hetki, sillä en ole vielä edes aloittanut pelaamista. Joitakin ajatuksia on, mutta kuten kaikki muutkin, minäkin sanon nyt: Alku aina hankalaa. Joten mitään hirveän suuria juonen käänteitä ei kannata vielä lähiaikoina odottaa! Prologin kommenttien lisäksi voisitteko mahdollisesti myös kertoa mielipiteitänne Denisestä? Itse rakastan sitä <3! Katselin äsken ottamiani kuvia, ja niitä oli noin 65, joista suurinosa Denisen kasvokuvia. Oma suosikkini noista kuvista on toi vika, jonka ihan tarkotuksella oon tuollaiseksi sumeeksi muokannu. Toi tunnelmaa (kai). Mutta nyt pitkän kommentin lopuksi: teidän vuoronne kommentoida!

  VastaaPoista
 2. Toi Denise on just ihana ton synkkyytensä keskellä! Niin kaunis! Onko mulla muuten sellanen aavistus, että tykkäät vihreistä silmistä? ;) Toi vika kuva oli tosiaan mahtava ja se loi sellasta ihanaa (synkkää) tunnelmaa. Miten oot muokannu sitä ja missä?????? Tää ulkoasu on ihana, miten osaatkin tehä näin ihanan ja ajattoman? Ooks muuten 18.18 muuten nykyään keskellä yötä?
  Kysymyksiä, kysymyksiä...

  VastaaPoista
 3. Smoothie, toi bloggerin kellon aika on aivan väärässä! Todellinen kellon aika oli jossain puol viiden ja aamu viiden välissä ;). Mulla noi kellon ajat tuppaa täällä olemaan aina vähän sekavat, mutta antaa niiden nyt olla. Joo, tykkään aivan sairaasti vihreistä silmistä <3! Eniten just tollasista Denisen silmien värisistä <3. Uudet korvaavat vähän tummentaa silmien värejä entisestään, mutta silti. Ja kuvan muokkaamiseen: muokkasin kuvan netissä jollain ilmasella kuvanmuokkausohjelmalla, löytyy täältä: http://pixlr.com/. Sieltä löytyi yläkulmasta joku suodatin, josta sumensin kuvaa ja laitoin erikoistehosteeksi jonkun "glamourin hehku" nimisen jutun. Tausta on kyllä melko ihana ja sopii ainakin tän prologin tunnelmaan =). Ja en oo tehny tätä taustaa mitenkään ite, vaan koodeilla hankin shabbyblogs.comista. Sieltä löytyy enkunkieliset ohjeet taustan laittamiseen kyllä, jos kiinnostaa! Mutta ylipäänsä, KIITTI!

  VastaaPoista
 4. Vau! :) Tää oli hyvä prologi, eipä tosiaan ainakaan rikkaan perheen tytär aloita ihan tyhjästä. Paljon uskottavampaa se on näin. Kaunis tyttö tuo Denise, aivan ihana. Ja rakastan sen silmien väriä, teen useimmiten itsekkin vihreät silmät melkein kaikille simeilleni. Innolla odotan jatkoa !

  Ja nyt kysyn sitten, että saanko itse linkittää tämän omaani?

  VastaaPoista
 5. Celenah, kiitos tosi paljon kehuista! Tollasia kommentteja on aina ihana saada, piristää päivääkin kummasti =). Ja totta kai saat linkittää!

  VastaaPoista
 6. Todella kiva prologi! Tykkäsin paljon! Denise on todella kaunis! Hänellä on muuten melkeinpä samanväriset silmät kuin minulla itselläni ;) (meinasin kirjottaa hiukset :D) Mut jatkoo pian!

  VastaaPoista
 7. Cassie, mun on turha edes yrittää saada niitä sivupohjajuttuja, koska oon "aika" huono enkussa. Mut kiitti!!

  VastaaPoista
 8. Coco, kiitos! Ekaa osaa varten oon ottanu jo muutaman kuvan, mutta varoitan jo nyt, että eka osa tulee olemaan melko tylsä, eli ihan perus töiden hankintaa, rahan keruuta ja kaupunkiin tutustumista.
  Smoothie, ohjeet on todella helpot! Voin tosin tulla itekkin auttamaan sua, jos välttämättä tarvii, mutta voin jo sanoa että huonommallakin enkulla pärjää noiden sivupohjien kanssa =)

  VastaaPoista
 9. Kaks ekaa linkkiä ei toimi. Ilmottelen vaa.

  VastaaPoista
 10. Smoothie, onks sun koneessa mahdollisesti sitten jotain vikaa, kun mulla ainakin toimii kaikki linkit. Hassua...

  VastaaPoista
 11. Mulla se sanoo vaan: "Site Temporarily Unavailable
  We apologize for the inconvenience. Please contact the webmaster/ tech support immediately to have them rectify this.
  error id: "bad_httpd_conf"

  Ja tää mun enkku on mitä on...

  VastaaPoista
 12. Oijoi, nyt vaikuttaa hyvältä :) Mun mielestä hahmo on hyvä, ainakin "sopii" tähän tunnelmaan, ettei ollu mikää kultakutri joka hyppelee ja angstaa samalla... :F Jään seurailees

  VastaaPoista
 13. Ilopillerilapsi, Kiitti kehuista! Uuden osan teossa menee hetki, mutta eiköhän se piakkoin ilmesty.

  VastaaPoista
 14. Monissahan LC-tarinoissa on takana se juttu, että kantaäiti/-isä on jätetty orpokotiin ymsyms mutta useimmiten se vain on mukana sellaisena "pakko mainita"-sivuseikkana. Tää aloitus oli hyvä ja mahtavasti lavastettu. Toivottavasti Denise kestää nää viimeset päivät ja pystyy sitten aloittaan uuden, paremman elämän ihan uudessa paikassa, ilman ketään tuttuja.
  Tykkäsin siis, pistä ihmeessä jatkoa peliin kun kerkeät! :---)

  VastaaPoista
 15. banssu, kiitos paljon! Kommenttisi oli päiväni piristys =). Rankka päivä on nyt kuitenkin ohi ja hetken voi rentoutua, ja sen taidankin käyttää sisustaen Denisen tulevaa asuntoa. Orpokoti- juttu on kyllä aika yleinen, tiedän sen varsin hyvin, mutta se tuntui sopivan tähän prologiin ja Deniseen kuin nenä päähän. Ja eiköhän Denise kestä! =)

  VastaaPoista
 16. Ihana prologi! Kaunis tyttö tuo Denise. Käytätkö jotain modeja tai ladattuja tavaroita? Odotan suurella innolla uutta osaa!

  Linkkaatko uuden osan tänne: http://lchyryla.blogspot.com/ kun ilmestyy?=)

  VastaaPoista
 17. Suski, kiitti! Ladattuja käytän joo, modeja en sensuurinpoistohackiä lukuunottamatta käyttele. Ladatut varmaan huomaakin jo Denisen hiuksista, korvaavista silmistä ja ihosta. Ja linkkaan ilomielin, kunhan ensin edes aloittelisin työskentelemisen sen ekan osan parissa. Nyt vaan sattuu kaikki aika menemään musiikkiharrastukseeni ja koulutöihin. Mutta viimeset viikot koulussa vielä ja sitten on kesälomaa =) ja sitten ainakin on aikaa pelata ja kirjotella. Eka osa ilmestyy kyllä varmaan jo ennen kesälomaa, joten teidän ei tarvitsisi odottaa niin pitkään.

  VastaaPoista
 18. Ihana, ja kaunis on joo tää Denise. :)

  Jatka pian, laitoin kirjanmerkkeihin. :D

  VastaaPoista
 19. Anonyymi, kiitos! Lyhyet positiiviset kommentit voivat tosiaankin piristää päivää. Ainakin sinun kommenttisi piristi minun päivääni =). Jatkoa tulee heti, kun ehdin sen kanssa työskennellä. Juuri nyt kirottu koulu ja harrastukseni vievät liikaa aikaa elämästäni. Mutta lupaan (tai ainakin yritän) työskennellä osan parissa keskiviikko iltana koulun ja konsertin jälkeen ja torstaina aloitan heti kun herään ja lopetan ehkä vasta ennen nukkumaan menoa. Nyt on tullu taas ladattua paljon, joten nyt varmaan voisi pelaillakin.

  VastaaPoista
 20. Juu, yritä saada raahattua itsesi tietokoneen ääreen. (Luulen kyllä, että jalkasi vievät sinne automaattisesti;D) En haluu painostaa täällä, mutta en malttais odottaa ekaa osaa.

  Jatkoa innokkaasti odotellen -smoothie. :D

  VastaaPoista
 21. Naureskelin ittekseni tolle sun suluissa olevalle huomautukselle. Pitää muuten aika varmasti paikkansa... Mietiskelen tässä, että tunnutte odottavan ekaa osaa innolla, mutta mitä jos petytte? Mitään hurjia juonenkäänteitä en nimittäin ole suunnitellut vielä (oikeastaan ollenkaan). No, se nähdään sitten. Tosiaan, konsertit on nyt hoidettu, joten enää koulutyöt =). Mutta niitä ehtii tehdä huomennakin... Nyt pelailemaan!

  VastaaPoista
 22. Tuleeks tänään se eka osa? ;D
  Oon itekki aatellu tekeväni jonkun legacyn, tai sims-blogin, mutta en sitte tiiä.. :D

  VastaaPoista